به سايت بزرگ رزبانو خوش آمديد.وارد يا عضو شويد کاربرگرامي شما اکنون در مسير زير قرار داريد : انتخاب و خرید فرش ماشینی

انتخاب و خرید فرش ماشینی

تاريخ ارسال پست:
یکشنبه 1396/07/23
نويسنده:
S.mirzagol
تعداد بازديد:
533

انتخاب و خرید فرش ماشینی

فرش ماشینی گونه‌ای مصنوعی از قالی است که بر خلاف قالی دستبافت توسط ماشین آلات صنعتی بافته می‌شود. به دلیل سرعت تولید و همچنین ارزان بودن مواد اولیه نسبت به قالی دستبافت قیمت ارزانتری دارد.

https://up.rozbano.com/view/2333682/rozbano-330.jpg

انتخاب و خرید فرش ماشینی

تاریخچه فرش ماشینی
تاریخچه پیدایش فرش ماشینی در کشورمان نشان می‌دهد که این محصول در ایران عمری تقریباً ۴۰ ساله دارد. در ابتدای دهه ۵۰ اولین فرش ماشینی تولید داخل در کارخانجات مخمل و ابریشم کاشان توسط ماشین‌های مخمل بافی ژاکارد و با الیاف مصنوعی براق و پرز نسبتاً کوتاه و وزن سبک، بافته و روانه بازار گردید. همزمان با آن عده‌ای از تجار، فرش‌هایی با همین مشخصات و تا حدی مرغوب‌تر از کشور بلژیک وارد بازار ایران نمودند و سلیقه ایرانی را با پدیده فرش ماشینی آشنا کردند. با مشاهده استقبال نسبتاً مطلوبی که مردم از فرش ماشینی به عمل آوردند صاحبان گروه صنعتی بهشهر (خاندان لاجوردی) که از کارخانه‌داران و سرمایه‌گذاران خوشنام کشور بودند، اقدام به تأسیس شرکت بزرگی به نام شرکت صنایع کاشان (فرش راوند) نمودند که فعالیت آن در زمینه تولیدات مواد مرتبط با فرش و همچنین خود فرش ماشینی بود و اولین محصول آن در سال ۱۳۵۳ به بازار عرضه شد. این محصول با نمونه‌های قبلی کاملاً متفاوت و شباهت‌های زیادی به فرش دستباف داشت که به خصوص نوع پشمی آن فوق‌العاده مورد اقبال عمومی قرار گرفت. متعاقب آن شرکت‌های دیگری از جمله شرکت شهباف که بعدها به فرش گیلان تغییر نام داد و همچنین شرکت‌های فرش پارس و مولن روژ (نقش ایران) و فرش اکباتان تأسیس و به رقابت پرداختند. این امر تا اواخر سال ۵۷ به طور معمول ادامه داشت و شرکت‌های بزرگ تولیدکننده فرش با هم در حال رقابت بودند. پس از مصادره اموال و کارخانجات تعدادی از سرمایه‌داران ایرانی در سال ۵۸ از جمله شرکتهای ملی (مصادره شده)، کارخانجات فرش ماشینی موجود نیز چون صدها واحد تولیدی دیگر زیر پوشش مدیریتی سازمان‌های دولتی مثل سازمان صنایع ملی ایران، بنیاد مستضعفان و جانبازان و … درآمد و مدیران دولتی اکثراً کم تجربه و بیگانه با مسائل صنعت، به مدیریت این کارخانجات بزرگ و با ارزش منصوب شدند و از آن پس منحنی حیات این کارخانجات به سراشیبی افتاده و رو به افول نمود. در سال ۵۷ تعدادی از متخصصان صنعت نساجی و دست‌اندرکاران صنعت فرش ماشینی و همچنین پاره‌ای از کارخانه‌داران که تا آن زمان در رشته‌های دیگر نساجی فعال بودند به فکر ایجاد واحدهای جدید فرش ماشینی افتادند و کارخانجاتی از قبیل قالی سلیمان، فرش مشهد، فرش شیراز (دناژ)، فرش مازندران، فرش باستان و ستاره کویر و تعدادی دیگر در گوشه و کنار کشور و با ماشین‌های مربوط به آن زمان مثل وندویل ALD۶۱ و AL۱ و TEXTIMA شروع به کار نمودند و از همین‌جا سیر تحول فرش ماشینی در بخش خصوصی و توقف یکی پس از دیگری کارخانجات بزرگ موجود تحت پوشش دستگاه‌های دولتی آغاز شد. با انتقال تدریجی متخصصان شاغل در کارخانه‌های بزرگ به کارخانه‌های نوپا رقابت جدیدی در زمینه تولید فرش ماشینی در میان واحدهای بخش خصوصی درگرفت، ولی تحول اساسی در صنعت فرش ماشینی در کشور از سال ۶۵ شروع شد که این سیر تحول موجب ایجاد بیش از ۱۶۰۰ واحد کوچک و بزرگ تولیدکننده فرش گردید که در حال حاضر مشغول رقابتند.

تاریخچه فرش ماشینی در ایران
در اوایل دهه پنجاه شمسی، عده ای از تجار ایرانی فرش های ماشینی را از بلژیک وارد ایران کرده و همزمان با آن، کارخانه های تولید فرش ماشینی در ایران تاسیس شدند. از آنجا که ایرانی ها زیاد از فرش استفاده می کردند و همچنین با توجه به قیمت بالای فرش سنتی، فرش ماشینی مقبول طبع ایشان قرار گرفت و به رونق نسبی دست یافت. البته نا گفته پیداست که فرش سنتی، یا همان دست بافت، همچنان از ارزش معنوی و مادی بالا برخوردار بوده و هست.

جنس الیاف به کار رفته در فرش ماشینی
فناوری های مختلفی توانسته اند در تولید فرش ماشینی به کمک بیایند. همچنین، در تولید فرش ماشینی از الیاف مختلفی استفاده می شود. فرش ماشینی، مانند فرش سنتی و دست بافت در تراکم ها و شانه های گوناگون تهیه می شود.

در بازار، پر فروش ترین و محبوب ترین فرش ماشینی، فرشی است که با رنگ آکریلیک تهیه شده باشد. در این نوع فرش، از الیافی به کار رفته که بسیار شبیه پشم هستند و به همین جهت این نوع فرش نرمی خاصی دارد. همچنین، فرش آکریلیک، از دوام و ماندگاری بالایی برخوردار است. البته، به قول آن اصطلاح معروف که همانقدر که پول بدهی آش می خوری، بنا به همین دلایل است که قیمت این نوع فرش ماشینی نسبت به بقیه فرش ها بالاست. از آنجا که قیمت پشم طبیعی بالاست، در ساخت فرش ماشینی نسبت استفاده از پشم طبیعی بسیار کم است.

فرش آکریلیک، بر اثر رطوبت یا شستن یا آفتاب خوردن چندان تغییری نمی کند و به اصطلاح آب نمی رود. اما در انواع دیگر فرش ماشینی، که با الیاف مخلوط آکریلیک و پلی پروپلین، یا صد در صد پلی پروپیلن بافته شده اند، این نکته دیده نمی شود. به عبارت دیگر، فرش هایی که در آنها آکریلیک و پلی پروپیلن و یا صد در صد پلی پروپیلن به کار رفته شده باشد، ماندگاری پایین تر داشته و مقاومت کمتری در برابر آب و آفتاب از خود نشان می دهند. یکی از دیگر از معایب فرش های غیر آکرولیک خالص، این است که قابلیت جذب آلودگی دارند. اگر آلودگی هایی با پایه ی روغن به الیاف این فرش ها سرایت کند، پاک کردن آنها سخت خواهد بود اما در مورد آلودگی های قابل حل در آب این مساله صدق نمی کند.

https://up.rozbano.com/view/2333683/rozbano-330-1.jpg

پر فروش ترین و محبوب ترین فرش ماشینی، فرشی است که با رنگ آکریلیک تهیه شده باشد

شانه و تراکم فرش ماشینی
در خرید فرش ماشینی، مانند هر فرش دیگر، باید به دو عامل شانه و تراکم توجه داشت. فرض کنید که به بازار رفته اید و یک فرش زیبا چشم تان را گرفته است. به نزد فروشنده می روید تا کمی بیشتر در مورد آن فرش اطلاع پیدا کنید. فروشنده به شما می گوید این فرش ۱۰۰۰ شانه است. منظورش چیست؟

https://up.rozbano.com/view/2333684/rozbano-330-2.jpg

در خرید فرش ماشینی، مانند هر فرش دیگر، باید به دو عامل شانه و تراکم توجه داشت

به تعداد گره های رنگ موجود در هر متر عرض فرش شانه گفته می شود. هر فرش دارای دو تراکم عرضی و طولی است. بنابراین این فرش زیبا ۱۰۰۰ شانه است، منظور این است که در هر متر از عرض فرش، ۱۰۰۰ گره رنگ به کار رفته است. در بازار، فرش ها در شانه های مختلفی به فروش می روند که عبارت اند از: ۲۲۰، ۲۵۰، ۲۸۰، ۳۲۰، ۳۵۰، ۳۸۰، ۴۰۰،۴۴۰، ۵۰۰، ۷۰۰ و ۱۰۰۰ شانه. از سوی دیگر به تعداد گره های رنگ به کار رفته در طول فرش، تراکم طول فرش یا تراکم گفته می شود. مثلاً اگر همان فروشنده به شما بگوید که این فرش زیبا، تراکم ۷۰۰ دارد، منظور این است که در هر متر از طول فرش ۷۰۰ شانه (یا گره رنگ) بافته شده است. در بازار فرش تراکم های مختلفی وجود دارد که عبارت اند از: ۳۰۰، ۴۰۰، ۵۰۰، ۶۰۰، ۷۰۰، ۸۰۰، ۹۰۰، ۱۰۰۰، ۱۴۰۰، ۲۵۵۰، ۳۰۰۰ و ۳۲۰۰ رج

نکاتی برای نگهداری فرش ماشینی
بهتر است فرش های ماشینی از رطوبت دور بمانند، چرا که در تار و پود فرش، پنبه یا چوب به کار می رود و طبیعی است که این دو ماده مقاومتی در برابر رطوبت ندارند. شستن اصولی و صحیح این نوع فرش ها هم حایز اهمیت است. پس بهتر است برای شستن فرش ماشینی خود از شرکت های معتبر و متخصص در این امر کمک بگیرید.
فرش های ماشینی بر روی کف های سرامیک حرکت می کنند. چنانچه این مساله شما را ناراحت می کند و فکر می کنید قرار دادن مبل یا میز ناهارخوری روی فرش برای توقف حرکت آن خوب است دست نگه دارید! با این کار به فرش ماشینی خود آسیب می زنید. ما توصیه می کنیم برای توقف حرکت فرش روی کف سرامیک از ترمز فرش استفاده کنید. هنگام جا به جایی و نقل مکان، بهتر است فرش را به جای اینکه تا کنید، لوله نمایید.

https://up.rozbano.com/view/2333685/rozbano-330-3.jpg

بهتر است فرش های ماشینی از رطوبت دور بمانند

* و نکته آخر اینکه، برای جلوگیری از فرسایش فرش ماشینی خود، هر شش ماه یک بار آن را سر و ته کنید.



منبع : blog.bamilo.com

به کانال تلگرام رزبــــانــــو بپيونديد !

کلمات کليدي

فرش

فرش ماشینی

شانه

تراکم

خرید

خانه داری

نگهداری فرش ماشینی

تاریخچه

مطالب مرتبط
نظرات اين مطلب
کد امنیتی رفرش