خانه آرایش و زیبایی مراقبت از پوست علت پیری زودرس پوست چیست؟+راه های درمان


علت پیری زودرس پوست چیست؟+راه های درمان
1403/12/08 بازدید 21 نشان کردن 0 دیدگاهآپدیت 1403/12/14
لینک کوتاه :
https://rozbano.com/7254

از مهمترین نگرانی های اشخاصی که به سلامت پوست و جوانی خود اهمیت می‌دهند می‌توان به پیری زودرس اشاره کرد. این فرایند هنگامی به وجود می‌آید که علائم پیری از جمله افتادگی پوست، چین و چروک ها، تیرگی زیر چشم و… زودتر از موعد معمول در فرد ظاهر می‌شوند. علت پیری زودرس موارد مختلفی را شامل می‌شود که از جمله آنها می‌توان به اشعه زیان آور نور خورشید، ژنتیک، تغذیه نامناسب، استرس و… اشاره کرد. البته با انجام برخی نکات مراقبتی و بهره‌گیری از محصولات با کیفیت پوستی می‌توان این روند را به تاخیر انداخته و شادابی و سلامت پوست را بازگرداند. در این مقاله قصد داریم به بررسی بیشتر پیری زودرس پرداخته و در ادامه اطلاعاتی در خصوص درمان و نحوه پیشگیری از بروز این پدیده به شما عزیزان ارائه نماییم.

 

http://up.rozbano.com/view/3997393/What%20causes%20premature%20skin%20aging%20and%20how%20to%20treat%20it.webp

علت پیری زودرس پوست چیست؟+راه های درمان

 

آشنایی با فرایند پیری زودرس

پیری زودرس از مشکلات شایع در جوامع امروزی است که در طی آن فرد زودتر از موعد طبیعی شاهد بروز علائم پیری از جمله چین و چروک های عمیق در نواحی مختلف پوست مانند زیر چشم، دستها و… خواهد بود. علت پیری زودرس متاثر از عوامل مختلف مانند متابولیسم بدن، ژنتیک، اشعه ماورا بنفش و… است. بکارگیری محصولات مراقبت از پوست مانند مرطوب کننده ها، ضد آفتاب ها و همچنین مصرف مداوم ویتامین های E و C نقش موثری در تقویت بدن داشته و اثرات پیری زودرس را کاهش می‌دهد.

 

رایج‌ترین علائم پیری زودرس

پیری زودرس با توجه به علائمی که دارد قابل تشخیص بوده که در ادامه به بررسی برخی از رایج‌ترین علائم آن می‌پردازیم.

 

بروز چین و چروک های پوست زودتر از موعد

از جمله نشانه های بسیار رایج پیری زودرس بروز چین و چروک بر روی بخش های مختلف پوست مانند اطراف دهان، دور چشم ها و پیشانی است. زمانی که تولید الاستین و کلاژن در پوست کاهش می‌یابد شاهد بروز این چین و چروک ها هستیم.

 

کاهش خاصیت الاستیسیته پوست

مهمترین علت پیری زودرس در زنان کاهش خاصیت الاستیسیته پوست است. هنگامی که الاستین و کلاژن به میزان کمتری در پوست تولید شود پوست افتاده و شل می گردد.

 

بروز پف و تیرگی زیر چشم

از دیگر علائم پیری زودرس می‌توان به پف و تیرگی زیر چشم اشاره کرد. این فرایند به دلیل نازک شدن پوست اطراف چشم و همچنین کاهش گردش خون به وجود می‌آید.

 

ظاهر شدن کک و مک و لکه های پوستی

زمانی که فرد به مدت طولانی در برابر اشعه های زیان آور نور خورشید قرار می‌گیرد پوست دچار کک و مک و لکه‌ خواهد شد. این عارضه در صورت، دست ها و بخش های مختلف بدن ممکن است روی دهد.

 

زبری و خشکی پوست

زمانی که پوست در حفظ رطوبت کافی دچار مشکل می‌شود شاهد بروز خشکی و زبری آن خواهیم بود. این امر نهایتاً منجر به افزایش چین و چروک و ترک خوردگی پوست و پیری زودرس می‌شود.

 

نازک شدن پوست

کاهش میزان کلاژن در پوست منجر به نازکی آن شده و این امر موجب نمایان شدن رگ های خونی زیر پوست و در نتیجه ایجاد ظاهری ناسالم و کدر در آن می‌گردد.

 

http://up.rozbano.com/view/3997392/What%20causes%20premature%20skin%20aging%20and%20how%20to%20treat%20it-01.webp

علت پیری زودرس پوست چیست؟+راه های درمان

 

آشنایی با علت پیری زودرس

بروز پیری زودرس پوست متاثر از علل مختلفی است که در ادامه با مهم‌ترین آنها آشنا می‌شوید:

 

ژنتیک

از عوامل مهم پیری زودرس ژنتیک بوده که این امر باعث می‌شود برخی اشخاص زودتر از زمان طبیعی دچار فرایند پیری گردند. برای بررسی این امر افراد می‌توانند آزمایش ژنتیک انجام دهند.

 

اشعه های زیانبار نور خورشید

چنانچه به صورت مستمر در برابر اشعه های زیانبار نور خورشید قرار گرفته و از محصولات پوستی مناسب از جمله کرم ضد آفتاب استفاده نکنید منجر به بروز پیری پوست خواهد شد. در طی این فرایند فیبرهای الاستین و کلاژن پوست تخریب شده و منجر به ایجاد چین و چروک در پوست می‌گردد.

 

کاهش متابولیسم

علت پیری زودرس می‌تواند ناشی از متابولیسم کند در بدن باشد‌. زمانی سن فرد افزایش یابد و یا دارای تغذیه نامناسب باشد سلول ها به میزان کمتری بازسازی شده و پوست دچار چین و چروک‌ می شود.

 

تغذیه نامناسب و کم آبی

چنانچه ویتامین های مهم بدن از جمله ویتامین Eو C که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند، کاهش یابد از استقامت پوست در مقابل صدمات ناشی از اکسیداتیو کاسته شده و پیری زودرس حاصل می‌شود. همچنین کاهش مصرف مایعات منجر به کم آبی بدن شده و در نتیجه پوست دچار شکنندگی و چین و چروک می‌گردد.

 

بروز تغییرات هورمونی

از دیگر دلایل پیری زودرس تغییرات هورمونی از جمله یائسگی در خانم ها است که به دنبال آن سطح هورمون استروژن کاهش می‌یابد. با توجه به نقش کلیدی استروژن در سلامت پوست، اغلب خانم ها بعد از یائسگی دچار صدمات پوستی می‌شوند.

 

سبک زندگی نادرست و ناسالم

مهمترین علت پیری زودرس در مردان به داشتن سبک زندگی ناسالم مانند مصرف دخانیات برمی‌گردد. همچنین مواردی مانند استرس، کمبود خواب و عدم بهره‌گیری از شوینده ها و مرطوب کننده های مناسب بروز پیری زودرس را تشدید می‌نمایند.

 

http://up.rozbano.com/view/3997394/What%20causes%20premature%20skin%20aging%20and%20how%20to%20treat%20it-02.webp

علت پیری زودرس پوست چیست؟+راه های درمان

 

درمان پیری زودرس و راه های پیشگیری از آن

راهکارهای مختلفی وجود دارد که با آگاهی و رعایت آنها می‌توان پیری زودرس را درمان کرده و یا از بروز آن پیشگیری کرد.

 

مصرف مداوم کرم ضد آفتاب

مصرف منظم و مداوم کرم ضد آفتاب از راهکارهای موثر برای پیشگیری و درمان پیری زودرس به شمار می‌آید. این محصول از تخریب و کاهش میزان الاستین و کلاژن پوست جلوگیری کرده و میزان چین وچروک‌ها را به حداقل می‌رساند.

 

حفظ رطوبت و آبرسانی به پوست

از جمله راهکارهای بسیار مناسب برای پیشگیری از شکنندگی و خشکی پوست حفظ رطوبت و آبرسانی منظم آن است. برای این امر می‌توان ضمن نوشیدن مایعات و آب کافی از انواع محصولات مرطوب کننده برای پوست استفاده کرد.

 

مراقبت روزانه پوست

داشتن روتین مناسب پوستی می‌تواند به صورت چشمگیری از پیری زودرس پیشگیری کند. بر همین اساس توصیه می‌شود از محصولات مراقبت از پوست اورجینال مانند انواع سرم های تقویتی، ماسک ها و شوینده های مرغوب استفاده گردد. ضمن اینکه پیش از خواب و در پایان روز حتماً صورت را از هرگونه مواد آرایشی و آلودگی های محیطی تمیز کرده و مورد شستشو قرار دهید.

 

مراقبت از موها

نازکی و ریزش موها نیز از جمله علائم پیری زودرس هستند که برای پیشگیری از این امر توصیه می‌شود ضمن استفاده از مکمل های تقویتی از شامپوها و شوینده های مناسب موهایتان استفاده کنید.

 

استفاده از مکمل های حاوی ویتامین های E و C

مصرف ویتامین های C و E نقش موثری در تقویت پوست و عدم بروز صدمات اکسیداتیو دارد. بر همین اساس توصیه می‌شود همواره از مکمل های مناسب و سرم های حاوی ویتامین C استفاده کنید تا به حفظ شادابی و طراوت پوست کمک نمایید.

 

تغذیه سالم

بهره‌گیری از رژیم غذایی سالم نقش مهمی در پیشگیری از پیری زودرس دارد. با توجه به این امر همواره از خوراکی ها با ارزش غذایی بسیار بالا از جمله انواع مغزیجات، گوشت ها، سبزیجات و میوه ها استفاده نمایید. همچنین مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کردنی را کاهش داده تا پوست شما برای مدت طولانی جوان و زیبا بماند.

 

کاهش میزان استرس

با کاهش میزان استرس و کم خوابی پیری زودرس پوست به تعویق خواهد افتاد. بنابراین همواره به میزان کافی استراحت و خواب داشته و استرس خود را با انجام فعالیت هایی از جمله ماساژ، تمرینات تنفسی و یوگا کاهش دهید.

 

داشتن فعالیت بدنی و ورزش منظم

علت پیری زودرس می‌تواند ناشی از عدم داشتن فعالیت بدنی منظم باشد. بر همین اساس پیشنهاد می‌شود به انجام فعالیت های منظم مانند شنا، پیاده روی و سایر ورزش های مقاومتی بپردازید. این امر به صورت قابل ملاحظه‌ای بر جوانی پوست و لطافت آن تاثیر می‌گذارد. عدم توجه به این امر و نداشتن تحرک کافی امکان ابتلا به پیری زودرس را در افراد افزایش می‌دهد.

 

عدم مصرف دخانیات و الکل

با توجه به تحقیقاتی که بر روی مصرف دخانیات و الکل صورت گرفته، این موارد ضمن آسیب زدن به سلامتی، باعث پیری زودرس و کاهش زیبایی فرد می‌گردند. با توجه به این امر بهتر است مصرف دخانیات و الکل را کنار گذاشته و سبک زندگی سالم را در زندگی پیاده نمایید.

 

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی علت پیری زودرس در افراد پرداخته و موارد مختلف آن را معرفی و مورد بررسی قرار دادیم. عواملی از جمله اشعه ماورا بنفش خورشید، کم آبی و تغذیه نامناسب، استرس، مصرف دخانیات، عدم فعالیت های بدنی و ورزشی منظم و… تاثیر به سزایی بر پیری زودرس و بروز چین و چروک های پوستی در افراد دارند. همچنین راهکارهایی در خصوص پیشگیری و درمان پیری زودرس ارائه شد که از جمله آنها می‌توان به استفاده از محصولات مراقبت از پوست با کیفیت و مناسب اشاره کرد. فروشگاه اینترنتی کیووی کالا با دارا بودن انواع محصولات مراقبت از پوست با کیفیت از جمله کرم های ضد آفتاب، مرطوب کننده، سرم، شامپو و… به شما کمک می‌کند تا مانع از پیری زودرس پوست شده و بتوانید سلامتی و جوانی خود را برای سال های طولانی حفظ نمایید.

 


مشکلات احتمالی مانند عدم نمایش ویدیو یا نواقص احتمالی دیگر را با دکمه "گزارش خرابی" اطلاع دهید

کپچا
مطالب مرتبط
ثبت دیدگاه
کد امنیتی