
ارسال کالا به خارج از کشور یا دریافت بسته یا مرسوله از خارج تابع قوانین پست بینالمللی انجام میگیرد. همانطوریکه حملونقل بینالمللی محدودیتها و ممنوعیتهایی وجود دارد در پست بینالمللی هم محدودیتهای بهخصوصی حاکم است. محدودیت ها و ممنوعیت های پست بین المللی شامل ارسال نوع کالا، شیوه ارسال و یا حجم و اندازه مرسوله است.
پست بین المللی
پست بین الملل شامل خدمات متنوعی برای ارسال مرسولههای پستی به خارج از کشور یا دریافت آنهاست. خدمات مربوط به پست بین المللی توسط اداره پست کشور یا شرکتهای پستی خصوصی و همچین شرکتهای حملونقل بینالمللی ارائه میگردد. تمامی این شرکتهای ارائه دهنده پست بینالمللی موظف به رعایت قوانین و مقررات پستی هستند. از جمله مقررات پستی محدودیتها و ممنوعیتهای پست بینالمللی است. این محدودیت ها و ممنوعیتها شامل تمام انواع روشهای پستی و حملونقل اعم از حملونقل هوایی، دریایی و زمینی است.
محدودیت ها و ممنوعیت های پست بین المللی
عوارض و مالیات گمرکی
از جمله محدودیتها و ممنوعیتهای پست بینالمللی پرداخت عوارض و مالیات گمرکی است. برخی از مرسولههای از نظر حجمی و وزنی با محدودیت مواجه هستند. اگر این محدودیتها رعایت نشوند، این مرسوله های پستی ممکن است جزو کالاهای تجاری یا صادراتی و وارداتی محسوب شوند. از این رو ممکن است مجبور به پرداخت عوارض و مالیات گمرکی شوید. پس بهتر است با این نوع محدودیتهای پست بین المللی بیشتر آشنا شوید. از جمله محدودیتهای پست بینالمللی در گمرک عبارتند از:
- محدودیت ارسال فلزهای گرانبها مثل طلا حداکثر تا 7 گرم؛ فلز نقره تا 50 گرم؛
- محدودیت ارسال کالای خارجی به خارج از کشور تا سقف 80 دلار
- محدودیت دریافت مرسوله پستی از خارج حداکثر تا سقف 50 دلار
این محدودیتها در مورد ارسال پستی مرسولههای غیرتجاری است. اگر مرسوله پستی محدودیتهای حجمی و یا وزنی را رعایت نکند، جزو کالاهای تجاری به حساب میآید و مشمول پرداخت عوارض و مالیاتهای گمرکی خواهد بود.
محدودیت های پست بین الملل
ارسال یا دریافت کالای غیرتجاری از طریق پست با هر ارزش مالی با رعایت مقررات بینالمللی مجاز است. البته کالای ارسالی یا دریافتی نباید جزو کالاهای ممنوع یا کالای خطرناک باشد. با اینکه ممکن است محدودیتهای پستی در کشورهای مختلف با هم فرق داشته باشد ولی محدودیتهای پست بینالمللی برای تمامی کشورها یکسان است و باید توسط هر کشوری رعایت شود.
به غیر از محدودیتهای پست بینالمللی که در تمامی کشورها رعایت میشود، برخی محدودیتها مختص کشورهای خاص است. برای مثال محدودیت مربوط به تحریمهای اقتصادی یا تجاری که بر چند کشور تحمیل میشود باعث ایجاد محدودیتهای پست بینالمللی هم خواهد شد. این محدودیتها باعث افزایش زمان و هزینه ارسال بستههای پستی به برخی از کشورها یا دریافت مستقیم مرسوله از آن کشورها میشود.
این محدودیتها شامل ارسال پستی کالاهای تجاری در حوزه صادرات و واردات هم وجود دارد. نادیده گرفتن این محدودیتها ممکن است جریمهها یا ضررهای مالی به همراه داشته باشد.
محدودیت ها و ممنوعیت های پست بین المللی
ممنوعیت های پست بین الملل
ممنوعیت های پست بین الملل جزو قوانین و مقرراتی است که باید توسط تمامی شرکتهای پستی در سراسر دنیا رعیت شود. طبق این مقررات ارسال برخی از کالاها به هر شکلی ممنوع است. این کالاها به دلیل خطرات یا آسیبهایی که به دنبال خواهند داشت یا ممنوعیتهای قانونی نباید از طریق پست بینالمللی ارسال یا دریافت شوند. از جمله مواردی که جزو ممنوعیتهای پست بینالمللی به حساب میآیند عبارتند از:
- حمل کالای خطرناک در پست بین المللی
- ارسال کالای غیرقانونی
- ارسال داروهای غیرمجاز
- ارسال کالا با بسته بندی نامناسب و آسیب زا
هر کدام از این موارد توسط ناظرین گمرک یا شرکتهای پستی مورد بررسی قرار میگیرند. در صورت مشاهده هرگونه کالاهای ممنوع و غیرقانونی از ارسال یا دریافت آنها جلوگیری به عمل میآید.
حمل کالای خطرناک در پست بین المللی
حمل کالای خطرناک در قوانین و مقررات پست بین المللی به طور روشن و واضح تعریف شده است. حمل کالای خطرناک توسط پست بین المللی ممنوع بوده و باید از آن پرهیز کرد. تعریف کالای خطرناک در مقررات پست بینالمللی کالایی است که قابل انفجار، اشتعال یا نشت باشد. از جمله کالاهای خطرناک عبارتند از:
- مواد منفجره و مهمات نظامی مانند نارنج، گلوله و ...؛
- مواد شیمیایی قابل نشت مثل رادیواکتیو
- مواد اشتعال زا مانند سوخت های فسیلی یا سایر مواد شیمیایی سوختی
این نوع کالاها را نمیتوان از طریق پست بینالمللی جابجا کرد. جایجایی این مواد خطرناک باید تحت تدابیر محافظتی و امنیتی و با شرایط خاصی انجام شود.
ارسال کالای غیرقانونی
یکی دیگر از ممنوعیتهای پست بینالمللی ارسال کالای غیرقانونی است. کالای غیرقانونی به کالایی اطلاق میشود که مطابق با قوانین بینالمللی و یا قوانین کشورهای فرستنده یا گیرنده نباشند. از جمله کالاهای غیرقانونی میتوان به اقلام سرقتی و جعلی اشاره کرد. از جمله کالاهای غیرقانونی دیگر میتوان به اقلامی اشاره کرد که دادوستد آنها در کشور مقصد ممنوع باشد. اقلام غیراخلاقی یا منافی عفت اعم از روزنامه، مجله، سی دی و نوار ویدیویی هم جزو کالای ممنوعه در پست بین المللی است.
ارسال داروهای غیرمجاز
ارسال دارو به شکل غیرتجاری دارای محدودیت است. حتی اگر داروی بسیار کمی برای مصرف شخصی در مرسوله باشد در گمرک مورد بازبینی قرار میگیرد. ارسال داروهای غیرمجاز بهخصوص داروهایی که در کشور مقصد ممنوع باشد، ممنوعیت پستی دارد. مواد دارویی روان گردان و مخدرها هم جزو ممنوعیتهای پستی هستند. در صورت کشف چنین اقلامی در مرسولههای پستی نه تنها از ارسال یا دریافت آنها جلوگیری خواهد شد بلکه جریمه هم به آن تعلق میگیرد.
ارسال کالا با بسته بندی نامناسب و آسیب زا
ارسال کالا با بستهبندی نامناسب و آسیبزا که به سایر بستههای پستی، تجهیزات پستی یا ماموران پست آسیب وارد کند ممنوع است. معمولا بستهبندی کالا توسط شرکتهای پستی انجام یا چک میشود. در صورت عدم مناسب بودن بستهبندی از ارسال آن جلوگیری میشود.
از جمله سایر اقلام و کالاهای ممنوع میتوان به چیپستهای فلش مموری و انواع رم، باطری و پاوربانک اشاره کرد. ارسال حیوان زنده، پول، احضاریههای قوه قضاییه، انوع مغناطیسها، فلزات گرانبها، دیانای و نمونه خون و جسد انسان هم دارای ممنوعیت ارسال پستی میباشند.
محدودیت ها و ممنوعیت های پست بین المللی
عواقب نادیده گرفتن محدودیت ها و ممنوعیت های پست بین المللی
محدودیتها و ممنوعیتهای پست بینالمللی باید توسط تمامی افراد و همچنین شرکتهای پستی مورد توجه قرار بگیرد. در صورت کشف اقلام یا کالاهای ممنوع در مرسولههای پستی، تحت هیچ گونه شرایطی این کالاها به گیرنده تحویل داده نمیشوند. از طرفی، این کالاها به مبدا پستی خود هم برگشت داده نمیشوند. در صورت کشف این اقلام در حال ترانزیت، مطابق قوانین ملی کشور ترانزیت کننده با آن رفتار خواهد شد.