
میل بافتنی یک میله فلزی و یا آلومینیومی استوانه شکل است که انواع مختلفی و برای بافت انواع لباس و بافتنی مورد استفاده قرار می گیرد. در این بخش قصد داریم تا شما علاقه مندان به هنر بافتنی را با انواع میل بافتنی آشنا کنیم. اگر شما هم دوست دارید با انواع میل بافتنی آشنا شوید در ادامه همراه رزبانو باشید.
آشنایی با میل های بافتنی (knitting needles)
آشنایی با میل های بافتنی (knitting needles):
به طور کلی 3 نوع میل بافتنی موجود است.
1- میل بلند 2- میل گرد یا سیمی 3- میل دو سر
میل صاف یا بلند (knitting needles)
1- میل صاف یا بلند (knitting needles):
به صورت جفت می باشد که در اندازه های 25-30 و 35 سانتی متری موجود است. شکل میل صاف و کشیده است و در سایز های شماره 2 الی 10 موجود می باشد. هر چه ضخامت نخ نازک تر باشد از میل شماره پایین تر و هر چه ضخامت نخ بیشتر باشد از میل های ضخیم تر استفاده می شود. معمولا سایز میل که برای هر نوع نخ استفاده شود بر روی لیبل های دور کاموت درج شده است.
برای کسانی که بافت آن ها معمولا سفت می شود و قادر به بافت های شل تر نیستند بهتر است دقیقا شماره میلی که روی لیبل کاموا درج شده را به کار ببرند. افرادی که بافت متوسطی دارند (نه خیلی شل و نه خیلی سفت) بهتر است از شماره درج شده روی کاموا یک شکاره پایین تر استفاده کنند (مثلا اگر کاموا 4 تا 4.5 باشد بهتر است با شماره 3 تا 3.5 کار کنند). افرادی که بافت آن ها خیلی شل می باشد بهتر است از شماره روی لیبل کاموا 2 شماره پایین تر استفاده کنند.
میل گرد یا سیمی (Circular Knitting Needles)
2- میل گرد یا سیمی (Circular Knitting Needles):
این نوع میل از یک جفت میل کوتاه که بوسیله سیم نایلونی به هم متصل می باشد درست شده است که گاهی اوقات استفاده از این نوع میل برای افراد تازه کار کمی سخت می باشد. برای نرم تر شدن سیم نایلونی و جلوگیری از پیچش آن در حین کار می توانید سیم نایلونی را بمدت 10 الی 15 دقیقه درون ظرف آب گرم قرار دهید. بهتر است از آب داغ لوله آب گرم استفاده شود زیرا آب داغ در حال جوش به سیم نایلونی صرمه وارد می کند. از آنجایی که در حین بافت با میل گرد یا سیمی بیشتر وزن لباس روی سیم قرار می گیرد و از این رو کار با این نوع میل بهتر و آسان تر است.
تصویری از میل کمکی (Help Needle)
تصویری از میل دو سر
3- میل دو سر یا میل کمکی (Help Needle):
این نوع میل معمولا از 4 تا 5 عدد تشکیل شده است و هر دو سر میل دارای نوک تیز و کشیده می باشد. برای استفاده از این نوع میل نیازی به برگرداندن کار در انتهای هر رج نمی باشد بلکه می توانید تا اواسط دانه ها را با یک سمت میل از وسط دانه ها به بعد را با سمت دیگر میل ببافید. در واقع کار را دائما دور می زنید و بافت بدون درز به شکل لوله ایی به دست خواهید آورد.
انواع دیگر میل بافتنی مانند میل کابلی (Cable Needles)
نکاتی در مورد انتخاب میل بافتنی
دو نکته در مورد انتخاب میل بافتنی:
1) میل های بافتنی با طرح ها و جنس های مختلف موجود می باشد:
به عنوان مثال:
1- نوع پلاستیکی
2- نوع چوب بامبو
3- نوع تلقی
4- نوع تفلون
5- نوع استیل
6- نوع آهنی
امروزه از نوع میل آهنی بسیار کمتر استفاده می شود زیرا این نوع میل به دلیل وزن زیاد آن فشار زیادی را به انگشتان و مچ دست وارد می کند. معمول ترین و رایج ترین نوع میل بافتنی امروز میل تفلون یا استیل می باشد که به دلیل وزن کم و سبکی آن کاملا قابل استفاده می باشد و دانه ها در این دو نوع میل به راحتی سر می خورند و بافت سریع تر و آسان تر انجام می شود. میل های نوع چوبی و پلاستیکی وزن کمی دارند ولی خیلی لغزنده نیستند و در هنگام بافت در اثر گرما انعطاف پیدا می کنند وسعت کار با آن ها کمتر می شود.
2) نوک بعضی از میل ها تیز و کشیده و بعضی دیگر گرد و کند است:
کار با میل هایی که نوک تیز و کشیده دارند به مراتب راحت تر از میل های کند است. برای بافت های محکم با نخ های به ضخامت متوسط و نازک بهتر است از این نوع میل استفاده شود.
تهیه شده در: بخش آموزش بافتنی رزبانو
منابع: en.wikipedia.org / handicrafts-shop.ir