
یکی از گام های اساسی برای موفقیت در هر کار و حرفه ای ، داشتن برنامه ریزی مناسب و اصولی است به گونه ای که بتواند هدف فرد را محقق سازد و مسیر را برای کسب موفقیت هموار کند.
برنامه ریزی برای کنکور
هر فردی بدون داشتن برنامه ریزی ، به یک فرد بی هدف تبدیل خواهد شد . به طوری که تمامی جوانب زندگی تحت تاثیر این برنامه ریزی قرار می گیرد که در نهایت نظم فردی ، روانی و اجتماعی و ... را به دنبال خواهد داشت. کنکور سراسری نیز از این قاعده مستثنی نیست و یکی از شرایط مهم برای داشتن مطالعه کنکوری ، برنامه ریزی صحیح و حرفه ای است.
کلیه داوطلبانی که در آزمون سراسری شرکت می کنند از اهمیت "مشاوره کنکور" و برنامه ریزی مرتبط با آن آگاهی دارند. هنگامی که راز موفقیت رتبه های برتر آزمون سراسری را جویا می شویم ؛ همگی به اتفاق ، تاثیر برنامه ریزی را در کسب چنین جایگاهی بسیار مهم و حیاتی تلقی می کنند.
دانش آموزان کنکوری به منظور کسب موفقیت در این آزمون سر نوشت ساز ، می بایست از یکسری اصول اولیه در " نحوه برنامه ریزی درست برای کنکور" آگاهی داشته باشند. آگاهی از اصول اولیه برنامه ریزی ، عامل مهمی است که موجب پیشتازی دانش آموزان از سایر رقبا می گردد.
برای تحقق این امر می توان از یکسری افراد خبره و آگاه کمک گرفت تا بتوان این مسیر دشوار را طی کرد و با یک مشاوره صحیح و اصولی ، به رتبه و تراز دلخواه خود نزدیک شد. روان شناسان و مشاوران تحصیلی با توجه به هدفی که در حرفه خود دنبال می کنند ، می توانند خدمات یاورانه و مشاوره ای حرفه ای را به منظور طی کردن مسیر کنکور ؛ به داوطلبان آزمون سراسری ارائه دهند.
در واقع موفقیت در کنکور سراسری ، مسلتزم بر خورداری یک برنامه ریزی آگاهانه ، همراه با پشتکار و تلاش و همچنین استفاده از منابع استاندارد است. این فاکتور های اولیه و اساسی ، نقش حیاتی را در کسب رتبه و تراز عالی برای هر داوطلبی ایفا می کنند و تاثیر آن ، بر هیج یک از افراد پوشیده نیست.
در واقع به منظور افزایش کیفیت مطالعه دروس ، می توان از یک برنامه ریزی اصولی و حرفه ای بهره جست و به یک پیشرفت چشمگیر دست پیدا کرد. البته ذکر این نکته الزامی است که صرفا داشتن یک برنامه ریزی ، تضمین کننده موفغقیت داوطلبان در آزمون سراسری نیست ، بلکه می بایست از منابع درسی و کمک درسی متناسب و همچنین "پکیج های کنکور " استاندارد بهره گرفت.
در کنکور سراسری پنج گروه آزمایشی با یکدیگر به رقابت می پردازند که هر یک از ان ها منایع خاص خود و سبک مطالعاتی ویژه خود را دارا می باشند. به طور مثال در گروه آزمایشی تجربی و در دروس تخصصی مهم ، مثل "زیست کنکور" این نکته بیشتر از پیش اهمیت می یابد که یک مشاور باید به تمامی مباحث و حتی میزان سختی و دشواری دروس تسلط داشته باشد.
همچنین آگاهی از بودجه بندی دروس نیز از وظایف مهم یک مشاور تحصیلی به حساب می آید چرا که در انجام برنامه ریزی ، مدت زمان زمان اختصاصی یافته به این مباحث نیز می بایست لحاظ شود. یک مشاوره تحصیلی حرفه ای ، باید به تمامی این موارد تسلط داشته باشد و با منابع مختلف کنکوری نیز آشنا باشد.
اصول برنامه ریزی کنکور
در برنامه ریزی کنکور می بایست این نکته را مد نظر قرار داد که علاوه بر تعیین هدف و تلاش برای آن ، این برنامه ریزی متناسب با سبک مطالعاتی دانش آموز و ویژگی های شخصیتی وی باشد. ارائه دادن یک نسخه همگانی از برنامه ریزی کنکور برای کلیه افراد ، یک اشتباه و خطای بزرگ بوده و صدمات جبران ناپذیری را به دانش آموزان وارد می کند . به گونه ای در کلیه مراحل زندگی فرد تاثیر سوء خود را نشان خواهد داد.
هر بر نامه ریزی می بایست به گونه ای کاملا استاندارد شخصی سازی شده باشد و با ویژگی خاص هر فرد سازگاری داشته باشد. در نحوه برنامه ریزی درست برای کنکور ، می بایست ویژگی های جسمانی ، شناختی ، فیزیولوژیکی و ... هر دانش آموز را مد نظر قرار داد و یک برنامه ریزی شخصی سازی شده به هر فرد ارائه داد.
داشتن برنامه ریزی و اهداف بلند مدت نوعی آرامش روانی را در داوطلبان ایجاد می کند ؛ نکته کلیدی که بسیاری از روان شناسان و مشاوران به ان تاکید می ورزند. مطالعه هدفمند اگر همراه با تلاش و استمرار باید ؛ به قطع نتیجه مطلوبی را به همراه خواهد داشت و در آینده تاثیرات آن آشکار خواهد شد.
همگی این مواردی که ذکر شد از فاکتور های اصلی موفقیت در آزمون سراسری است و تاثیر آن بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان چه در دوران مدرسه و چه در دوران کنکور برای همگان واضح و روشن است.
در قسمت زیر می توانید بر خی از نکات لازم در نحوه برنامه ریزی درست برای کنکور را مشاهده بفرمایید :
• تعیین هدف مطالعاتی معقولانه صورت بگیرد و تمامی جوانب را در نظر داشته باشد.
• برنامه ریزی صورت گرفته متناسب با شرایط دانش آموز باشد و به نوعی شخصی سازی شده باشد .
• تعادل میان دروس بر قرار باشد و ساعت مطالعه هر درس متناسب با میزان سختی و اهمیت آن باشد.
• برنامه ریزی بتواند نقاط قوت فرد را تقویت و نقاط ضعف دانش آموز را بهبود بخشد.