به سايت بزرگ رزبانو خوش آمديد.وارد يا عضو شويد کاربرگرامي شما اکنون در مسير زير قرار داريد : علل و درمان شوره سر و خارش پوست سر - درمان بیماری های پوستی

علل و درمان شوره سر و خارش پوست سر

تاريخ ارسال پست:
جمعه 1395/03/07
نويسنده:
S.mirzagol
تعداد بازديد:
77

علل و درمان شوره سر و خارش پوست سر

در این مقاله قصد داریم به مبحث شوره سر و خارش پوست سر بپردازیم و علل شوره سر و روش درمان شوره سر را مورد بررسی قرار دهیم. شوره اصطلاحی است که برای توصیف پوسته‌ پوسته شدن پوست سر استفاده می‌ شود. حدود ۵۰ درصد از مردم در دوره‌ای از زندگی خود دچار شوره سر می‌ شوند. شستشوی منظم با شامپوهای ضد شوره برای درمان شوره سر موثر است.

 

https://up.rozbano.com/view/3038502/Dandruff%20and%20itching%20of%20the%20head-03.jpg

علل و درمان شوره سر و خارش پوست سر

 

چرا شوره سر ایجاد می‌ شود؟

لایه رویی پوست به طور مداوم می‌ ریزد و تازه می‌ شود. وقتی سلول‌ها یکی‌ یکی می‌ ریزند، کسی متوجه آن نمی‌ شود. التهاب پوسته سر باعث می‌ شود سلول‌ ها به هم بچسبند. وقتی توده‌ های بزرگی از سلول‌ها یک دفعه با هم می‌ ریزند، پوسته‌ های مشخصی روی شانه‌ ها بخصوص وقتی لباس تیره می‌ پوشید، دیده می‌شود.

 

خارش پوست سر

خارش پوست سر، با پوسته سر یا بدون پوسته‌ پوسته شدن، مسئله‌ای بسیار متداول است. ممکن است بدون هیچ دلیل مشخصی در افراد میانسال اتفاق بیفتد. واکنش معمول به آن خاراندن است و این معمولاً باعث ایجاد خراش‌ هایی روی پوسته سر می‌ شود. شوره هم ممکن است موجب خاراندن پوست سر شود. مشکلات پوستی دیگری هم ممکن است در کنار این ایجاد شود.

 

https://up.rozbano.com/view/3038499/Dandruff%20and%20itching%20of%20the%20head.jpg

 علائم و درمان شوره سر

 

درماتیت سبوره‌ای

درماتیت سبوره‌ای نامی است که به واکنشی که باعث قرمز شدن، خارش و فلس‌ دار شدن پوست سر می‌ شود، اطلاق می‌شود. این نوع جدی‌ تری از شوره سر است، به استثنای این که پوسته‌ ها مشخص‌ تر و پوست سر ملتهب است. همچنین خارش زیادی ایجاد کرده و ممکن است بر روی قسمت‌ های دیگر بدن مثل صورت، ابروها، ریش و وسط سینه هم اثر بگذارد.

 

علائم درماتیت سبوره‌ای

علائم و نشانه‌های درماتیت سبوره‌ای به تدریج ایجاد می‌ شود و شامل موارد زیر است:

پوسته‌ پوسته شدن خشک یا چرب پوست سر که معمول‌ ترین نشانه آن است. پوسته‌های زرد-قرمز رنگ روی قسمت‌هایی از بدن که معمولاً دچار این مشکل می‌شود: در امتداد خط رویش مو، پشت مو، روی ابروها، روی بینی، در چین بین بینی و لب‌ها، داخل گوش‌ها، بین سینه‌ها، زیربغل و روی کشاله ران.

 

علل درماتیت سبوره‌ای

درماتیت سبوره‌ای روی نواحی از بدن تاثیر می‌ گذارد که تراکم غدد چربی در آن ها بالاتر است. التهاب آن بخاطر واکنش بدن به مخمری که روی پوست سر است یا محصولاتی که چربی تولید شده وسط غدد چربی را می‌ شکنند، ایجاد می‌ شود.

 

کلاه گهواره

کلاه گهواره نوعی درماتیت سبوره‌ای است که در نوزادان ایجاد می‌ شود. این مشکل شبیه به بیماری که بزرگسالان است نیست و موجب به وجود آمدن ضایعه ضخیم و زردرنگ روی پوست سر می‌ شود.

 

علائم دیگر آن عبارتند از:
شکاف خوردن پوست و پشت گوش‌ها
جوش‌ های قرمز پوستی
دانه‌ های پوستی
در بچه‌ های بزرگ تر ممکن است پلاک‌ های ضخیم و سرسختی به اندازه یک تا دو سانتی‌ متر روی پوست سر ایجاد شود.

 

https://up.rozbano.com/view/3038500/Dandruff%20and%20itching%20of%20the%20head-01.jpg

علت اصلی شوره و خارش کف سر

 

عواملی که ممکن است بر درماتیت سبوره‌ای اثر بگذارد:

ایجاد و شدت درماتیت سبوره‌ای تحت تاثیر عوامل زیر است:
سایر بیماری‌ها – بعنوان مثال، افراد مبتلا به بیماری عصبی (به ویژه بیماری پارکینسون، سکته یا فلج) یا HIV دچار درماتیت دوره‌ای حاد می‌ شوند.
استرس جسمی یا احساسی
عوامل ژنتیکی
درماتیت سبوره‌ای فصلی معمولاً زمستان‌ ها شدت بیشتری می‌گیرد.

 

پسوریازیس ممکن است باعث خارش پوست سر شود. پسوریازیس یک بیماری پوستی شایع است که سه درصد از افراد را درگیر می‌کند. این بیماری معمولاً محدود به پوست سر، آرنج و زانوهاست. پسوریازیس برخلاف درماتیت سبوره‌ای که تقریباً همه پوست سر را درگیر می‌کند، به شکل وصله‌ های قرمز کوچک در نقاط خاص دیده می‌ شود.

 

از آنجا که پسوریازیس ممکن است فقط پوست سر را درگیر کند، ممکن است با یک نوع حاد شوره سر یا درماتیت دوره‌ای اشتباه گرفته شود. پسوریازیس ریشه ژنتیکی دارد و معمولاً افراد مبتلا به آن دارای سابقه خانوادگی هستند و با بعضی از انواع استرس تحریک می‌شود.

 

https://up.rozbano.com/view/3038501/Dandruff%20and%20itching%20of%20the%20head-02.jpg

علت شوره سر چیست؟

 

درمان شوره و خارش پوست سر

ممکن است فقط به شستشوی منظم پوست سر با صابون‌ های درمانی نیاز باشد. متداول‌ ترین شامپوهای ضدشوره حاوی یک یا چند مورد از ترکیبات زیر هستند:

پیریتیون روی یا اومادین روی
سولفید سلنیوم
پیروکتون اولامین – این جدید‌ترین ترکیب این شامپوهای درمانی است و بعنوان نسل دوم عوامل ضدشوره شناخته شده است. از پیریتیون روی سمیت کمتری داشته و درنتیجه برای مصرف خانواده مناسب‌تر است.

 

عوامل ضدقارچ

قیر – سال‌ ها شامپوهایی که حاوی قیر هستند مورد استفاده قرار می‌ گرفتند، بخصوص برای انواع حادتر این مشکل. در گذشته بوی شامپوهای حاوی قیر باعث می‌ شد محبوبیت چندانی نداشته باشند ولی انواع جدیدتر آن ها قابل‌ تحمل‌ تر بوده و استفاده آن ها راحت است.

 

چند وقت یک بار باید از شامپوهای درمانی استفاده کرد؟

اینکه چند وقت یک بار باید از شامپوهای درمانی استفاده کنید به میزان شدت شوره و نوع درمانی که استفاده می‌ کنید بستگی دارد. همیشه دستورالعمل مصرف روی برچسب محصول را قبل از مصرف مطالعه کنید. بعضی محصولات به اندازه کافی ملایم هستند که هر روز مورد استفاده قرار گیرد ولی بعضی دیگر را فقط باید هفته‌ای یک بار استفاده کرد. به مرور زمان، خودتان می‌ فهمید که چند وقت یکبار استفاده کنید برایتان مناسب است.

 

https://up.rozbano.com/view/3038503/Dandruff%20and%20itching%20of%20the%20head-04.jpg

علت شوره سر چیست و چطور آن را درمان کنیم

 

معمولاً آن هایی که پوست سرشان فلس‌ دار شده است، باید هر روز از این شامپوها استفاده کنند. مصرف نامنظم این شامپوها باعث ایجاد پوسته و فلس روی پوست سر و وخیم‌تر شدن علائم می‌ شود. برای جلوگیری از خشک شدن بیش از اندازه بخاطر شستشوی زیاد بهتر است از نرم‌کننده استفاده کنند. استفاده از نرم‌کننده درست تاثیر شامپو را ۵ تا ۱۰ درصد افزایش داده ولی اگر نرم‌کننده با شامپو هم خوانی نداشته باشد، اثر شامپو نیز از بین خواهد رفت. به طور کلی، ۵ تا ۱۰ شستشو طول می‌ کشد تا شوره‌ها از بین بروند.

 

از کجا می‌توانید کمک بگیرید:

پزشک عمومی
دکتر داروشناس
متخصص پوست

 

چیزهایی که باید به خاطر داشته باشید:

شوره سر ۵۰ درصد افراد را درگیر می‌کند.
خارش پوست سر بخاطر مشکلات مختلفی ازجمله شوره، درماتیت سبوره‌ای و پسوریازیس ایجاد می‌ شود.
برای درمان شوره سر و از بین بردن خارش سر شامپوهای درمانی تجویز می‌ شوند.


منبع: مردمان

به کانال تلگرام رزبــــانــــو بپيونديد !

کلمات کليدي

شوره سر

درمان شوره سر

خارش پوست سر

مطالب مرتبط
نظرات اين مطلب
کد امنیتی رفرش