خانه زناشویی و خانواده دانستنی های پیش از ازدواج 12 مورد از مهمترین دلایل طلاق در ایران


12 مورد از مهمترین دلایل طلاق در ایران
1402/04/17 بازدید 107 نشان کردن 0 دیدگاهآپدیت 1402/04/19
لینک کوتاه :
https://rozbano.com/6653

12 مورد از مهمترین دلایل طلاق در ایران    پدیده طلاق یکی تجربیات تلخی است که ممکن است برخی زوجین در طول زندگی خود تجربه کنند. در واقع می توان گفت طلاق، آخرین راهی است که زوجین پس از یک مسیر پ...

 

https://up.rozbano.com/view/3710323/12%20of%20the%20most%20important%20reasons%20for%20divorce%20in%20Iran.jpg

12 مورد از مهمترین دلایل طلاق در ایران

 

پدیده طلاق یکی تجربیات تلخی است که ممکن است برخی زوجین در طول زندگی خود تجربه کنند. در واقع می توان گفت طلاق، آخرین راهی است که زوجین پس از یک مسیر پر تنش و پر چالش در طول زندگی خود انتخاب می کنند. گرچه امروزه استفاده از کمک های مشاوره فردی و پیش از ازدواج آگاهی جوانان را درباره ازدواج افزایش داده  اما کماکان آمار طلاق در ایران نشان می دهند که روابط زناشویی به دلایل مختلفی همچنان با تنش های زیادی مواجه است، که در نهایت به جدایی ختم می شود.

 

12 مورد از مهم‌ترین علل و عوامل طلاق در کشور

براساس تجربیات مشاوره روانشناسی که زوجین از آن استفاده کنند، 12 دلیل عمده برای طلاق در ایران پررنگ تر است که در ادامه به مهمترین آن ها اشاره می شود:

 

https://up.rozbano.com/view/3710324/12%20of%20the%20most%20important%20reasons%20for%20divorce%20in%20Iran-01.jpg

12 مورد از مهمترین دلایل طلاق در ایران

 

1. ازدواج در سن پایین: یکی از مهمترین دلایلی که به عنوان عامل طلاق زوج های ایرانی شناسایی شده ازدواج زوج های جوان در سن کم و عدم شناخت کافی از خود می باشد. در سن پایین دو طرف تحت فشار خانواده و یا غلیان احساسات ازدواج می کنند و پس از مدتی مشکلات یکی یکی بروز می کند و همین موضوع رفته رفته به سردی رابطه زن و شوهر و اختلافات سنگینی منجر می شود. از همین رو روانشناسان معتقدند بهترین سن برای ازدواج پس از 25 سال است. آمار طلاق هم نشان می دهد که از 25 سالگی به بعد آمار طلاق 24 درصد کمتر می شود.

 

2. مشکلات مالی: طی سال های اخیر با بحران های اقتصادی که در کشور رخ داده، زوجین به مشکلات عدیده ای برای تامین نیازهای خود دچار شده اند. این مشکلات گاهی صبر زوجین را به دلیل فشارهای زیاد مالی لبریز کرده و به طلاق منجر می شود.

 

3. خیانت زوجین: یکی از دلایل عمده ای که سهم زیادی در طلاق زوجین دارد، خیانت یکی از زوجین است.

 

4. نبود ارتباط کافی بین زوجین: دلیل دیگری که سهم زیادی در طلاق زوجین دارد، نداشتن ارتباط موثر دو طرف با یکدیگر است. آمار تعجب آوری نشان می دهد که 65 درصد طلاق ها به همین دلیل است که زن و شوهر نمی توانند با هم ارتباط مناسبی برقرار کنند.

 

5. اعتیاد: از دیرباز همیشه پای ثابت بسیاری از طلاق ها، اعتیاد یکی از زوجین بوده است. اعتیاد به الکل، قمار، مواد مخدر و... از جمله مواردی است که منجر به فروپاشی مالی و روانی فرد بیمار می شود که در نهایت زندگی مشترک را به جدایی ختم می کند.

 

6. مشکلات روحی و روانی: عامل دیگری که می تواند منجر به طلاق زوجین شود، نداشتن سلامت روحی و روانی یا مشکلات آن ها در این زمینه است. افسردگی، اضطراب و... از جمله مواردی است که رفتارهای غیرعادی را بهمراه دارد و می تواند به طلاق ختم شود.

 

7. مسائل جنسی بین زوجین: یکی از عمده ترین دلایل طلاق زوجین، مشکلات و مسائل جنسی است. نداشتن رابطه مناسب یا عدم رضایت طرفین از این رابطه رفته رفته رابطه دو طرف را سرد می کند. این مشکلات می تواند به دلیل نوع رابطه یا توقعاتی است که آن ها را با مشکل مواجه می کند.

 

8. سابقه ازدواج قبلی ناموفق: نکته مهمی که شاید برخی از زوجین در زمان ازدواج به آن توجه نمی کنند، سابقه ازدواج ناموفق یکی از طرفین است. براساس آمار کسانی که تجربه طلاق را دارند در ازدواج بعدی نیز دچار مشکل می شوند چرا که فرد آسیب های رابطه قبلی و تجربه ناموفق قبلی را در رابطه جدید نیز وارد می کند.

 

9. تفاوت های فرهنگی، اعتقادی، تحصیلی و...: تفاوت های مختلف و اختلاف سطح فرهنگی، اعتقادی و.. هم می تواند مانع پایداری ازدواج شود. این دلیل اگرچه ممکن است چندان اهمیت نداشته باشد اما آمار و تحقیقات نشان می دهد که هر چه این اختلاف سطح کمتر باشد،چالش ها و مشکلات زوجین نیز با هم کمتر است.

 

10. اختلاف سنی: زمانی که زوجین به  مشاوره پیش از ازدواج  مراجعه می کنند یکی از مهمترین سوالات، اختلاف سني است که زوجین با هم دارند. براساس آمار اختلاف سنی 2 تا 8 سال که مرد بزرگتر است ازدواج های موفق تری نسبت به دیگر زوجین دارند.

 

11. ناباروری زوجین: اینکه برخی زوجین به فرزند علاقه دارند اما به دلایل مختلف اعم از عقیم بودن مرد یا نازایی زن امید به فرزند داشتن را در آن ها ناامید می کند، از همین رو تنها راه را برای فرزند داشتن، طلاق می دانند.

 

12. اختلاف بر سر فرزندان: تعداد زیاد فرزندان یا اختلاف زوجین بر سر تربیت فرزندان یکی دیگر از دلایل عمده ای است که در نهایت منجر به طلاق زن و شوهر می شود. بسیاری از زوجین از کمک های مشاوره خانواده برای رفع مشکلات اینچنینی امتناع می کنند و یا آگاهی کافی در این زمینه نیز ندارند.

 

آسیب‌ ها و پیامدهای ناشی از طلاق بر فرد و جامعه

https://up.rozbano.com/view/3710325/12%20of%20the%20most%20important%20reasons%20for%20divorce%20in%20Iran-02.jpg

12 مورد از مهمترین دلایل طلاق در ایران

 

زمانی که رابطه زن و شوهر به طلاق می انجامد آسیب های مختلفی می تواند به افراد و حتی جامعه تسری پیدا کند. مهمترین پیامدهایی که افراد پس از طلاق با آن مواجه می شوند عبارت است:

1.    ترس از آینده
2.    احساس گناه
3.    احساس تنهایی
4.    بروز مشکلات جسمی و روحی
5.    بروز مشکلات اقتصادی
6.    ایجاد انزوای اجتماعی و اختلال در هویت اجتماعی افراد

 

آسیب های اجتماعی ناشی از طلاق زوجین نیز به شرح زیر است:

1.    کاهش انسجام و یکپارچگی اجتماعی
2.    ترویج فساد و آسیب های بنیادی
3.    از بین رفتن شبکه پیچیده اجتماع
4.    از بین رفتن علاقه جوانان به ازدواج و ایجاد نگرانی برای آن ها در راستای تشکیل خانواده
5.    مخدوش شدن اعتماد اجتماعی
6.    تاثیر کمی و کیفی بر ساخت جمعیت
7.    کاهش مسئولیت اجتماعی در فرزندان طلاق

 

راهکارهای مهم جهت کاهش طلاق

همانطور که به عوامل و علل طلاق اشاره شد، راهکارهای موثری نیز برای کاهش و حتی پیشگیری از طلاق زوجین وجود دارد که مهمترین آن ها عبارت است از:

•    دقت بیشتر در انتخاب آگاهانه  همسر
•    توجه به اختلافات، تفاوت ها و ...
•    داشتن صداقت و پرهیز از دروغ
•    داشتن ملاک های عاقلانه و منطقی برای انتخاب همسر
•    شناخت کافی زوجین از خود، خانواده و همدیگر
•    استفاده از مشاوره های پیش از ازدواج
•    پرهیز از عجله در فرایند ازدواج

 

اثرات مشاوره روانشناسی در کاهش طلاق

https://up.rozbano.com/view/3710326/12%20of%20the%20most%20important%20reasons%20for%20divorce%20in%20Iran-03.jpg

12 مورد از مهمترین دلایل طلاق در ایران

 

امروزه بسیاری از زوجین می دانند برای حل مشکلات و چالش های مهم زندگی خود می توانند از کمک یک روانشناس ایرانی خبره استفاده کنند. خبر خوب این است که با افزایش آگاهی جامعه درباره روانشناسی، زمینه های دریافت مشاوره های روانشناسی برای حل مشکلات مختلف نیز افزایش پیدا کرده است.

 

ایجاد شرایط برای دریافت مشاوره آنلاین و تلفنی تا حد زیادی توانسته منجر به پایداری بسیاری از روابط زوجین شده، که در نتیجه آن از افزایش آمار طلاق نیز پیشگیری شده است.

 

نتیجه گیری

به همان میزان که ازدواج می تواند تاثیرات زیادی بر همه ابعاد زندگی افراد داشته باشد، طلاق نیز می تواند منجر به فروپاشی روحی و جسمی فرد شود. از همین رو انتخاب آگاهانه همسر و توجه به زنگ خطرها تا حد زیادی می تواند مانع از بروز طلاق شود. اما با همه این اوصاف گاهی شرایط به گونه ای پیش می رود که روابط به طلاق ختم می شود، در چنین شرایطی استفاده از کمک های مشاوره های روانشناسی فردی تا حد زیادی کمک کننده است.




مشکلات احتمالی مانند عدم نمایش ویدیو یا نواقص احتمالی دیگر را با دکمه "گزارش خرابی" اطلاع دهید

کپچا
مطالب مرتبط
ثبت دیدگاه
کد امنیتی