آموزش آشپزی و طرز تهیه فرنی سه رنگ یک دسر خوشمزه
فرنی یکی از غذاهای مقوی و مورد علاقه کودکان می باشد که می توانید با به کاربردن ترفندهای آشپزی هم کار تزئین این غذایی مقوی را به خوبی انجام دهید و هم با ایجاد طعم های جدید در تهیه فرنی، کودک دلبندتان را به خوردن این دسر خوشمزه و مقوی تشویق کنید. در این جا ما طرز تهیه فرنی سه رنگ را برای شما مادران گرامی آماده کرده ایم. امیدواریم این دستور پخت فرنی را نیز امتحان کنید و برای ترغیب کودکتان برای خوردن فرنی موفقیت آمیز باشد.
آموزش آشپزی و طرز تهیه فرنی سه رنگ یک دسر خوشمزه
چگونه فرنی سه رنگ درست کنیم؟
فرنی یکی از دسرهای خوشمزه و مقوی می باشد که مصرف آن برای کودکان توصیه شده است. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که کودکتان تمایلی به خوردن این دسر مقوی نشان ندهد. اما شما اصلا نگران نباشید، شما می توانید با کمی خلاقیت و هنرمندی این دسر مقوی را به گونه ای آماده کنید که کودکتان خودش به سمت آن بیایید. در همین راستا امروز طرز تهیه فرنی سه رنگ را که بسیار خوشمزه و خوش رنگ می باشد را خدمتتان ارائه می دهیم. اگر شما هم دوست دارید طرز تهیه این دسر خوشمزه را یاد بگیرید در ادامه همراه ما باشید و از تهیه این دسر و میل کردن آن در کنار خانواده تان لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه فرنی سه رنگ:
شیر ۲ لیوان
آرد برنج ۲ قاشق سوپ خوری
شکر ۴ قاشق غذاخوری
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
کاکائو ۱ قاشق غذاخوری
زعفران حل شده ۲ قاشق غذاخوری
کره ۱ قاشق غذاخوری
و یا خامه ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه فرنی سه رنگ یک دسر مقوی:
شیر سرد را در قابلمه ای ریخته و سپس آرد برنج را داخل آن الک کنید. خوب با همزن دستی به هم می زنیم تا آرد برنج حل شده و هیچ گلوله ای باقی نماند. بعد شکر را اضافه می کنیم و روی حرارت کم مدام به هم می زنیم تا وقتی که غلظت پیدا کند. در نهایت گلاب و کره یا خامه را به دلخواه اضافه می کنیم. سپس از روی حرارت برداشته و فرنی را به سه قسمت مساوی تقسیم می کنیم.
به یکی زعفران و به یکی کاکائو که باید از قبل با کمی آب جوش حل کنیم می ریزیم و یک قسمت را هم که سفید می ماند بعد از این مرحله، بستگی به سلیقه تان دارد دوست داشتید لایه به لایه داخل جام یا پیاله یا . . . می ریزیم. البته باید لایه اول کمی خودش را بگیرد بعد لایه بعدی را بریزید. من فرنی های رنگ شده را تک تک داخل ظرف سس خوری ریختم و همزمان هر سه رنگ را از سه گوشه آرام داخل پیاله ها ریختم .
✔️نکته: می توانید به جای آرد برنج از نشاسته ذرت استفاده کنید. همچنین شما خانم های خوش سلیقه می توانید طرز تهیه فرنی بستنی و فرنی تخم مرغی را در مطالب قبلی سایت رزبانو مشاهده بفرمایید.
نکاتی راجع به انجماد سبزیجات
بیشتر بدانید: نکاتی راجع به انجماد سبزیجات
اسفناج: بعد از شستن و تمیز کردن به مدت ۲ دقیقه آبگردانی کرده سپس در بسته بندی های مناسب قرار داده و در فریزر قرار بدهید مدت سالم ماندن اسفناج بین ۹-۱۲ ماه میباشد.
بادمجان: از وسط نصف کرده برای این که رنگ بادمجان از بین نرود آن را در آب نمک قرار داده سپس به مدت ۴ دقیقه آب گردانی کرده بعد از اینکه آب آن چکید در جعبه های روغنی یا در ظروف مخصوص فریزر چیده و برای این که ردیف ها به هم نچسبد در فاصله هر ردیف کاغذ روغنی یا کاغذ آلومینیومی قرار بدهند مدت سالم ماندن بین ۹-۱۲ ماه در فریزر می باشد.
باقالی: باقالی ها را از غلاف خود خارج کرده و دانههای معیوب و لکدار را کنار گذاشته در قسمتهای مناسب مصرف خانواده به مدت ۳ دقیقه آب گردانی کرده پس از سرد شدن و چکه کردن آب اضافی در کیسه های پلی اتیلن قرار داده بعد از خارج نمودن هوای داخل کیسه آن ها را منجمد گردانید مدت سالم ماندن ۹-۱۲ ماه می باشد.
دانه ذرت: دانه های سالم و تمیز را به مدت ۵/۴ تا ۵ دقیقه آبگردانی کرده در کیسه های پلی اتیلن قرار داده و نگه داری نمائید مدت سالم ماندن ۹-۱۲ ماه.
دانه های نخود فرنگی: نخود فرنگی های تازه جوان را از غلاف خارج کرده بعد از جدا کردن دانه های معیوب و لکه دار در قسمت بندی های مناسب به مدت یک تا ۲ دقیقه آبگردانی کرده و به صورت مسطح بسته بندی نمائید، نخود فرنگی حداکثر تا ۱۲ ماه قابل نگه داری میباشد.
سبزی سوپ و آش: می توان به صورت جداگانه و یا به صورت مخلوط جهت مصارف معینی آن ها را بعد از شستن و تمیز کردن و خرد کردن به مدت ۱-۲ دقیقه آبگردانی کرد و منجمد نمود، مدت نگه داری تا ۱۲ ماه.
سبزی های معطر: بعد از شستن و تمیز کردن با قسمت بندی های مناسب به مدت ۱ دقیقه آبگردانی کرده و سپس منجمد نمود، مدت نگهداری ۹ ماه در طول نگهداری امکان تغییر طعم و رنگ و بو وجود دارد.
فلفل سبز دلمهای: فلفلهای سفت و سالم را از وسط نصف کرده بعد از خارج نمودن دانه های آن ها با توجه به بزرگی و کوچکی فلفل به مدت ۲-۳ دقیقه آبگردانی کرد، مدت نگه داری ۱۲ماه فلقل سبز را به صورت رشته رشته جهت مصرف سالاد نگه داری نمود یا به صورت پر شده آن را منجمد گردانید در حالت پر شده مدت نگه داری ۳ ماه خواهد بود.
قارچ: قارچ های سفت و نه زیاد بزرگ را خوب تمیز کرده بین ۲-۴ دقیقه آبگردانی نموده در بسته بندی های مناسب قرار دهید، مدت نگه داری ۱۲ ماه قارچ را می توان با کمی روغن به مدت ۵-۱۰ دقیقه تفت داده نگه داری نمود.
روش صحیح منجمد کردن سبزیجات
کلم غنچه: کلم های سفت و خوب بسته شده را به مدت ۳ دقیقه آبگردانی کرده بعد از بسته بندی در اندازه های مناسب منجمد میگردد، مدت سالم باقی ماندن ۱۲ ماه.
گل کلم: گلم کلم را میتوان بعد از جدا کردن ساقه و برگهای اضافی به صورت درسته یا به صورت خوشه خوشه به مدت ۵-۳ دقیقه آبگردانی نمود در صورت اضافه نمودن قدری آبلیمو رنگ سفید گل کلم تغییر نخواهد کرد ضمناً قبل از آب گردانی برای دور کردن حشرات و مورچه بهتر است گل های انتخاب شده را در آب نمک سرد قرار داده سپس آب گردانی و نگه داری نمود مدت نگه داری ۱۲ ماه.
گوجه فرنگی: گوجه های کوچک و سفت را انتخاب کرده بدون آبگردانی در فریزر قرار داده میشوند، مدت سالم ماندن ۶ ماه می باشد.
لوبیا سبز: لوبیاها را بعد از دور کردن نخ دور غلاف شسته، خورده کرده تا ۳ دقیقه آبگردانی نموده در بسته بندی های پلی اتیلن در فریزر قرار می دهند، مدت سالم ماندن ۱۲ ماه می باشد.
هویج فرنگی: هویچ های ریز و جوان و درسته و هویج های بزرگ تر به صورت حلقه حلقه یا خرد شده به مدت ۲-۴ دقیقه آبگردانی می شوند و سپس بسته بندی شده نگه داری میگردند، مدت نگه داری ۱۲ ماه.
منظور از عمل آبگردانی چیست؟
برای فریز کردن سبزی ها، بهترین کار این است که قبل از فریز کردن، آن ها را آب گردانی کنیم، یعنی فقط در آب گرم گذاشته و در بیاوریم؛ با این کار، علاوه بر این که حجم سبزی ها کم شده و جای کمتری را در فریزر خواهند گرفت، عمل آنزیم بری هم روی آن ها انجام میشود که مانع از تغییر رنگ سبزی ها و تیره شدن آن ها در طی فرآیند انجماد خواهد شد.
تهیه شده در: بخش سرآشپز رزبانو
به کانال تلگرام رزبــــانــــو بپيونديد !